Sfaturi pentru utilizarea unui serviciu de inchirieri masini ieftin

Inchirierea unei masini poate spori flexibilitatea oricarei calatorii – fie ea de placere sau de afaceri. Informatiile urmatoare explica procesul de inchiriere a unei masini si ofera cateva sfaturi pentru serviciul de inchirieri masini ieftin.

Confirmarea inchirierii de automobile

Calatorii ar trebui sa primeasca intotdeauna un voucher sau o confirmare de la agentul de voiaj, inainte de plecare. Acest document poate avea un numar de confirmare, numele companiei de inchirieri, tipul de masina cerut, detaliile de zbor si data. Daca firma care inchiriaza masina este localizata in afara aeroportului, ar trebui sa fie specificat si numarul de contact pentru masina care va va prelua.

Confrimarile ajuta, adesea,  si firma de inchirieri sa localizeze clientii care nu si-au ridicat masina de la sediu. Ca rezultat al automatizarii industiei, firma poate verifica daca zborul dumneavoastra are intarziere. De obicei, firma va tine rezervata masina cateva ore inainte de a o anula.
Daca luati in considerare doua zboruri diferite, aveti grija sa anuntati firma de inchirieri masini ieftin. De asemena, compania ar trebui notificata referitor la orice anulare, pentru a putea inchiria masina rezervata pentru dumneavoastra unui alt client.

Ridicarea masinii inchiriate

Prezentati, la sosirea la ghiseul firmei, numarul de confirmare, voucher-ul si cardul de credit, daca e necesar. Agentul de la serviciul cu clientii va completa documentatia necesara pe loc, si va va directiona spre locul de unde puteti sa preluati masina. Cititi cu atentie contractul de inchiriere, inainte de semnarea lui, pentru a va familiariza cu raspunderile dumneavoastra si pentru a va asigura ca stiti exact pentru ce platiti cand returnati masina.

Inainte sa plecati din parcare verificati masina sa aiba numarul de kilometri specificati si sa nu existe lovituri vizibile pe caroserie. Daca este avariata, acest lucru trebuie specificat pe contract inainte sa plecati.

Acordati-va cateva minute sa va familiarizati cu masina. Ajustati-va scaunul si oglinzile. Localizati manetele pentru semnalizare, stergatoare, faruri (faza scurta si lunga) si pilotul automat (daca e cazul). Observati de unde se actioneaza claxonul, sistemul de dezaburire, aerul conditionat, etc.

Returnarea masinii inchiriate

 Serviciile de inchirieri masini ieftin au, de obicei, tarife pentru perioade de 24 de ore, cu o perioada de gratie de o ora pentru returnarea masinii. Daca depasiti ora limita cu mai mult de patru ore puteti sa va asteptati la prelungirea contractului cu inca o zi, deoarece, orele suplimentare se platesc cu sume intre 50 si 70 de lei pe ora. Inchirierea masinii cu ora costa, de obicei, mai mult.

Unele planuri tarifare, ca ofertele speciale de weekend, sunt valabile doar in anumite perioade. Pastrarea masinii dupa acest timp poate schimba suma pe care o platiti pentru intreaga tranzactie.

inchirieri automobile

Alte informatii utile in legatura cu serviciul de inchirieri masini ieftin

  • Persoana care inchiriaza orice masina este responsabila de toate infractiunile legate de trafic sau parcare, atat local cat si international.
  • Majoritatea contractelor si asigurarilor sunt nule daca suferiti un accident in timp ce sunteti sub influenta alcoolului sau a drogurilor.
  • Aveti grija sa incuiati masina si portbagajul si sa nu lasati obiecte de valoare in masina.
  • Centurile de siguranta trebuiesc purtate tot timpul – conform legii din majoritatea tarilor.
  • Majoritatea tarilor prevad utilizarea de scaune special omologate pentru copiii sub patru ani. Este necesar sa anuntati inainte nevoia pentru un astfel de scaun si cel mai probabil vi se va cere o suma in plus pentru inchirierea lui.
  • Multe firme de inchieri au masini care sunt accesibile pentru clienti cu dizabilitati. Aveti grija sa faceti pregatirile necesare din timp, pentru a va asigura ca un vehicul potrivit este disponibil.
  • Majoritatea firmelor ofera, gratuit, harti locale. Planifica-ti ruta inainte sa pleci din parcare pentru a minimaliza nevoia de a cere indicatii in trafic.
  • Citeste contractul cu atentie si adreseaza intrebari agentului de turism si firmei de inchirieri, in cazul in care ai nelamuriri in legatura cu orice. Politicile prezentate in aceasta brosura despre serviciu de inchirieri masini ieftin poate varia in functie de companie si locatie.

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *