Ce trebuie sa stii inainte sa deschizi o firma de inchirieri masini

Esti interesat sa incepi o afacere de inchirieri masini? Daca DA, aici este un ghid pentru a incepe aceasta “aventura” cu bani putini si nici o experienta. Sa-i dam bataie:

inchirieri masini

Pe ce segment te vei axa?

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand incepi aceasta afacere este tipul de masini de inchiriat cu care intentionezi sa lucrezi. Va trebui sa cunosti tipurile disponibile –  inchiriere pe termen lung pe baza de contract si de inchirierea de zi cu zi – apoi vei decide cu care doresti sa mergi mai departe. Inchirierea pe baza de contract este de obicei pentru clientii care se angajeaza sa folosesc masinile pentru un timp stabilit, in timp ce inchirierea de zi cu zi este pentru clientii individuali care folosesc masinile, de obicei, pentru o perioada mai scurta de timp.

Flota de autoturisme

Urmatorul lucru de luat in considerare este cum vei obtine flota de autoturisme. Optiunile disponibile sunt fie a le cumpara pur si simplu, fie de a le achizitiona in leasing; cumpararea directa este de obicei mai scumpa decat leasingul. Va trebui, de asemenea, sa decizi cu cat de multe autoturisme intentionezi sa incepi, tinand cont de faptul ca cu cat este mai mare numarul lor, cu atat mai mai mari vor fi castigurile pe care afacerea ta de inchirieri masini le face.

Intretinerea flotei

Masinile trebuie sa fie bine intretinute, astfel incat sa te poti bucura de o cifra de afaceri mai mare. Ai putea decide sa contractezi operatiunile de intretinere, sau sa angajezi personal de intretinere propriu, ceea ce s-ar putea dovedi mai scump pentru afacerea ta decat ai bugetat initial.

firma inchirieri auto

Priveste in ansamblu industria de inchirieri de masini

Domeniu afacerilor de rent-a-car a crescut mai puternic in ultimii cinci ani, dupa anii anteriori de recesiune. Acest lucru s-a datorat in primul rand faptului ca liniile aeriene au cunoscut o scadere a numarului de clienti, iar acum se observa o crestere in comparatie cu ultimii ani, imbinandu-se astfel calatoria cu avionul cu domeniul inchirierilor auto.

Statistici interesante despre industria de inchirieri automobile

Industria aceasta este de asteptat sa creasca pana in 2021 ca urmare a unei cresteri a numarului de pasageri care calatoresc pe calea aerului, lucru care se datoreaza cresterii venitului pe cap de locuitor, precum si a profitul corporativ. Cele mai mari companii de inchirieri masini din industrie au un avantaj competitiv fata de firmele mai mici, mai ales ca acestea au aliante strategice cu companiile aeriene si hoteluri, aliante pe care firmele mai mici nu le au.

masini de inchiriat

Cele mai mari companii din aceasta industrie au creat o cunoastere de brand puternica si, prin urmare, se bucura de recunoasterea acestuia. Acest lucru ajuta la pastrarea clientilor pentru aceste companii, precum creaza dificultati pentru obtinerea de clienti si pastrarea lor pentru firmele de inchirieri de masini noi pe piata. De asemenea, companiile mari au nevoie in mod constant sa achizitioneze flote pentru a satisface cererea clientilor, un alt lucru care la companiile mai mici nu se poate realiza (cel putin asa usor).

Domeniu de  inchirieri auto este in mare parte segmentat in doua – pentru afaceri si pentru agrement – cu segmentul de afaceri reprezentand un procent mai mare decat segmentul de petrecere a timpului liber. Cu toate acestea, segmentul de petrecere a timpului liber este de asteptat sa creasca din cauza activitatilor de agrement superioare, precum si calatorii interne. Tipurile de masini oferite sunt in mare parte segmentate in autoturisme economice, masini intermediare, masini compacte, automobile premium, masini de lux, precum si altele cu cautare mai scazuta.

Pe langa cresterea numarului de calatorii internationale, alti factori cheie care pot conduce piata de inchiriere de masini sunt cresterea populatiei, precum si cresterea procentului de utilizare a Internetului in randul oamenilor. Cele mai multe inchirieri de masini on-line se datoreaza cresterii utilizarii Internetului, lucru care este mai convenabil atat pentru clienti cat si pentru firmele de inchirieri masini.

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *